preloader

Welkom op onze vernieuwde website!

Trouwen

Jullie verhaal

Vertel ons jullie liefdesverhaal!

Breng jullie verhaal tot leven in een verlovingsring met edelstenen en diamant of in een set gouden trouwringen.

Klik door op de foto’s en laat je alvast inspireren.

Kurt en Eline – trouwringen
Kurt en Eline – trouwringen

Kurt en Eline vormen met hun 3 kindjes een hecht gezinnetje. Dat ze graag tot rust komen in de boomgaard kan je onmiddellijk van de ringen afleiden. De afdruk van de appelboom werd in 3 schijfjes verwerkt in hun ringen.

Arne en Suzanne – trouwringen
Arne en Suzanne – trouwringen

Net zoals hun ringen zijn Arne en Suzanne twee uitersten, maar toch zijn er belangrijke factoren die hen verbinden. Samen met hun 2 kinderen vormen ze een gezinnetje van 4. Dit komt terug in de 4 banden waaruit beide ringen bestaan. Bij Suzanne zijn de banden verstrengeld om de zorg te weerspiegelen die een groot deel uitmaakt van hun professionele en persoonlijke leven.

Barbara en Pierre – trouwringen
Barbara en Pierre – trouwringen

Muziek is de rode draad in de relatie tussen Barbara en Pierre. Hij draagt de notenbalken rond zijn vinger, zij voegt de noten toe met die van haar. Een harmonieus samenspel waarmee ze hun stuk componeren.

Liefste Marjolein, nogmaals duizend maal bedankt om voor je prachtige creaties. Je bent de beste in wat je doet!! <3″

Yana en Matthias – trouwjuwelen
Yana en Matthias – trouwjuwelen

Trouwringen hadden Yana en Matthias al, maar met het goud van hun oma wilden ze een uniek set trouwjuwelen dat ze ook achteraf nog konden dragen. Geïnspireerd op het logo van hun bedrijf, koos hij voor strakke manchetknopen in geel goud en zij kreeg op maat gemaakte oorbellen met hetzelfde ontwerp in rood goud.

Norbert en Katrijn – trouwringen
Norbert en Katrijn – trouwringen

Norbert en Katrijn zagen hun liefde voor de natuur weerspiegeld in hun trouwringen van puur, onbewerkt witgoud. De tak van de acaciaboom is een subtiele link naar Norberts roots in Hongarije. De plaatsing van de diamanten zorgt voor een speels bohemien tintje in Katrijns ring. Hun vingerafdrukken op de binnenkant geven de ringen een extra persoonlijke toets.

“Wij hebben Marjolein leren kennen op een trouwbeurs. We hoorden haar vertellen over haar passie namelijk het maken van unieke juwelen waaronder trouwringen. We maakten dan ook snel een afspraak om te kijken wat voor ring zij voor ons in gedachten had. We waren enorm zenuwachtig omdat wij zelf geen concreet beeld hadden van onze trouwringen maar Marjolein bracht rust en luisterde aandachtig naar ons verhaal: de liefde voor de natuur, de geboorteplaats van Norbert en de plaats waar we verloofd zijn. Alle verschillende elementen bundelde Marjolein tot deze mooie, symbolische ringen. We zijn enorm tevreden van de samenwerking én van onze ringen.”

Sanne en Ruben – belofte ringen
Sanne en Ruben – belofte ringen

Geen trouwringen voor Sanne en Ruben, maar een gedurfde set ringen om hun 10 jaar samen te vieren. Het patroon van ruwe stenen in combinatie met de asymmetrie weerspiegelt het rock-n-roll gehalte van dit architecturale koppel.

Trouwringen Delphine en Maarten
Trouwringen Delphine en Maarten

De zee speelt zo een grote rol in het leven van Delphine en Maarten, dat ze er het thema van hun bruiloft van maakten. Het zand wordt omgezet in het goud van hun trouwringen. De golven van de uitnodiging komen terug in de twist op Delphines ring en in het speelse detail op die van Maarten.

Trouwringen Anke en Simon
Trouwringen Anke en Simon

Twee eenvoudige witgouden ringen waren exact wat Anke en Simon vroegen. Geen overbodige tierlantijntjes en diamanten voor dit koppel. Het ruwere detail vinden we terug in de afdruk van koraal in de band. Een mooie herinnering aan hun duik- en snorkelavonturen in de Dominicaanse Republiek.

Trouwringen Rafael en Jolien
Trouwringen Rafael en Jolien

Wat begon als vriendschap met respect en openheid als kernwaarden, werd een mooi liefdesverhaal. Rafael en Jolien zijn elkaars rots in de branding, twee unieke persoonlijkheden die een solide team vormen. Zij koos voor een open gouden ring met zwarte diamant en een rots-structuur op de banden. Hij heeft een effen zilveren ring met details op de rand. Eenvoud met een twist.

Trouwringen Nahomi en Stijn
Trouwringen Nahomi en Stijn

Nahomi en Stijn kozen een ontwerp dat aansluit bij hun verlovingsring. Een mooie set, net als het koppel zelf.

Trouwringen Elke en Ruben
Trouwringen Elke en Ruben

Acht jaar samen, acht diamanten voor Elke en Ruben. Een ontwerp zonder einde, voor elke mijlpaal wil Elke later meer diamanten toevoegen.

Trouwringen Evy en Thomas
Trouwringen Evy en Thomas

Evy en Thomas zien de bossen van Madeira in hun ontwerp van vier diamanten, twee grote en twee kleine. Het doet hen denken aan de laatste reis die ze met z’n tweetjes maakten voor het gezin uitbreidde met twee kapoentjes.

Trouwringen Pieter en Bianca
Trouwringen Pieter en Bianca

Geen sprake van strak en minimalistisch bij dit eigenzinnige, alternatieve koppel. Hun uitgesproken stijl komt terug in de bohemien trouwringen die de nonchalance van de natuur weerspiegelen.

“We kwamen naar Ramoon met enkele foto’s van ringen die we wel leuk vonden. Na ons verhaal te horen keek Marjolein naar onze -misschien inderdaad wat strakke – voorbeelden en zei: “deze zijn voor jullie volgens mij te braaf!”. Enkele weken later kwam ze met haar eigen schetsen en uiteindelijk met de ringen die beter bij ons passen dan we ooit hadden durven dromen”.

Trouwringen Sara en Jeroen
Trouwringen Sara en Jeroen

Sara en Jeroen leerden elkaar kennen toen ze samen de Welshe geschiedenis bestudeerden. Ze wilden de oude Welshe granuleertechniek toepassen op hun eigen trouwringen. De bolletjes die door deze techniek gevormd worden, komen terug op de ring van Sara. In Jeroens ring zijn uitsparingen gemaakt, waardoor de ring van Sara er perfect in past. De inscriptie in het oud-Welsh maakt deze juwelen af.

“Voor ons was het gebruik van fairtrade goud belangrijk. Op die manier kwamen we bij Ramoon terecht. Op voorhand hadden we niet echt een idee over hoe we precies wilden dat onze trouwringen eruit zagen. Na een leuk en vlot gesprek kwamen we uiteindelijk uit bij een concept dat perfect bij ons past. Onze ringen zijn sober, maar toch heel persoonlijk en bovendien ambachtelijk gemaakt,  Het plaatje klopt en dat vinden we heel belangrijk voor een juweel dat we elke dag opnieuw dragen.”

Benieuwd naar meer? Volg Ramoon op Instagram

Kom langs om uw droomproject te bespreken.

Kom langs in het atelier in Eine (of nu ook tijdelijk in de pop-up) en vertel jouw verhaal. We luisteren naar uw verwachtingen en geven advies bij uw materiaalkeuze. Op basis van het ontwerp wordt een offerte opgemaakt en na uw akkoord start de productie.