preloader

Lanceringsactie -10% en een flesje bubbels : nieuwe trouwringen collectie 1 t/m 31 maart

Over

Maak kennis met Marjolein

Uit liefde voor verhalen en unieke juwelen

Wanneer een man langskomt in mijn atelier om een verlovingsring te laten maken, dan zie je zijn ogen stralen als hij over zijn partner praat. Hoe hij haar beschrijft, de tijd die ze al samen doorgebracht hebben en zijn dromen over hun toekomst samen. 

 

Of een vrouw die de gouden ringen van haar overleden oma wil laten omsmelten tot een nieuw juweel, zodat ze de herinnering aan haar oma altijd bij haar kan dragen. 

 

Er bestaat geen betere inspiratie dan jouw eigen verhaal om een uniek juweel te ontwerpen.

 

“Ik breng jouw verhaal tot leven in een gouden juweel om levenslang te koesteren”

Als kind snuisterde ik altijd in de juwelendoos van mijn mama. En hoewel zij heel wat mooie juwelen had, vond ik er niet echt iets waarvan mijn hart sneller ging slaan. Ook in de winkels vond ik niet wat ik zocht. Tot ik op mijn 16e ergens een oud vintage ringetje op de kop kon tikken.

 

Ik experimenteerde bovendien volop met natuurlijke verzorgingsproducten en combineerde duurzaamheid met wetenschap. Dat was toen nog niet zo ingeburgerd als nu, dus ik zocht het allemaal zelf uit, wat resulteerde in mijn boek “Natuurlijk Mooi”. 

En ook bij juwelen had ik diezelfde ingesteldheid: bestaat het nog niet? Dan maak je het toch gewoon zelf! 

 

Bijzondere juwelen, met liefde gemaakt

Liefde voor het juweel en voor de ambacht

De creativiteit en passie voor metaal kreeg ik mee van mijn vader, die met ijzer de mooiste creaties maakt. 

Maar met creativiteit en passie alleen maak je geen duurzame, ambachtelijke juwelen. Ik verdiepte me in de wetenschap en vakkennis van het goudsmeden

Ik bracht mijn specialisatie aan de Alchemia in Firenze door bij de familie van de meest vooraanstaande juwelier van de Ponte Vecchio.

Terug in België behaalde ik het Diamond Grader Certificate in Antwerpen. 

Ik wil meer dan zomaar ambachtelijke juwelen maken. Of het nu een verlovingsring is, een set trouwringen of oorringen, ik wil emoties en herinneringen tot leven wekken met elegante juwelen die je een leven lang kan koesteren.

 

Ik werk alleen met duurzame en eerlijke materialen en ga op zoek naar unieke edelstenen. 

De Padparadscha, argyle en opaal zijn mijn favoriet, vanwege de mysterieuze kleurschakeringen en een roze ondertoon.

Ik verkies bijvoorbeeld ook een champagnekleurige diamant boven een witte diamant, omdat die minder voorkomen. Ze zijn net dat tikkeltje anders. 

Schoonheid in de natuur 

Natuur boven industrie

Lab grown diamanten komen er bij mij niet in. Dat zijn diamanten die door de mens gemaakt zijn in een laboratorium. 

Er zit zoveel schoonheid in iets dat over de eeuwen heen door de natuur gevormd is. Een natuurlijk diamant is uniek en stijgt alleen in waarde. Alleen natuurlijke diamanten komen met een certificaat en de garantie dat je een waardevol juweel in handen hebt. 

 

Ik hou ervan om de mooiste edelstenen uit te kiezen die perfect passen bij de persoonlijkheid van mijn klant. 

 

Weten dat een diamant met veel zorg en liefde voor jou is uitgezocht, dat maakt een juweel toch extra speciaal? En net dat wil ik voor mijn klanten. Ik wil hen het gevoel geven dat ze bijzonder zijn, want dat zijn ze stuk voor stuk.