preloader

Over Marjolein Van Dorpe 

Designer, goudsmid & diamond grader

Wanneer een man langskomt in ons atelier om een verlovingsring te laten maken, dan zie je zijn ogen stralen als hij over zijn partner praat. Hoe hij haar beschrijft, de tijd die ze al samen doorgebracht hebben en zijn dromen over hun toekomst samen. 

Of een vrouw die de gouden ringen van haar overleden oma wil laten omsmelten tot een nieuw juweel, zodat ze de herinnering aan haar oma altijd bij haar kan dragen. 

Er bestaat geen betere inspiratie dan jouw eigen verhaal om een uniek juweel te ontwerpen.

“Ik breng jouw verhaal tot leven in een gouden juweel om levenslang te koesteren”

Als kind snuisterde ik altijd in de juwelendoos van mijn mama. En hoewel zij heel wat mooie juwelen had, vond ik er niet echt iets waarvan mijn hart sneller ging slaan. Ook in de winkels vond ik niet wat ik zocht. Tot ik op mijn 16e ergens een oud vintage ringetje op de kop kon tikken. 

Ik experimenteerde in die tijd bovendien volop met natuurlijke verzorgingsproducten en combineerde duurzaamheid met wetenschap. Dat was toen nog niet zo ingeburgerd als nu, dus ik zocht het allemaal zelf uit, wat op mijn 17e resulteerde in mijn boek “Natuurlijk Mooi”. 

Ook bij juwelen had ik diezelfde ingesteldheid: bestaat het nog niet, dan zoek ik een manier om het zelf te maken. 

De creativiteit en passie voor de ambacht kreeg ik mee van mijn vader. Hij is metaalbewerker  en stampte zijn eigen bedrijf uit de grond. Hij is mijn grote voorbeeld.  

Maar met creativiteit en passie alleen maak je geen duurzame, ambachtelijke juwelen. Ik verdiepte me in de wetenschap en vakkennis van het goudsmeden

Ik bracht mijn specialisatiejaar aan de Alchemia in Firenze door bij de familie van de meest vooraanstaande juwelier van de Ponte Vecchio.

Terug in België behaalde ik het Diamond Grader Certificate in Antwerpen. 

Liefde voor het juweel en de ambacht

Ik wil meer dan zomaar ambachtelijke juwelen maken. Of het nu een verlovingsring is, een set trouwringen of oorringen, ik wil emoties en herinneringen tot leven wekken met elegante juwelen die je een leven lang kan koesteren.

Ik werk alleen met duurzame en eerlijke materialen en ga op zoek naar unieke edelstenen. 

De Padparadscha is mijn favoriet, vanwege de mysterieuze kleurschakeringen met een roze ondertoon. Daarnaast hebben ook opaal en unieke diamanten een speciaal plaatsje in mijn hart. Ik heb een zwak voor “speciallekes”. Zo verkies ik bijvoorbeeld een champagnekleurige diamant boven een witte diamant, die is net dat tikkeltje anders.

 

certified diamond grader hrd

Schoonheid in de natuur

Ik hou ervan om de mooiste edelstenen uit te kiezen die perfect passen bij de persoonlijkheid van mijn klant.

Lab grown diamanten komen er bij mij niet in. Dat zijn diamanten die door de mens in een laboratorium gemaakt zijn. Bandwerk, zeg maar. Elke steen is hetzelfde. Nergens een afwijkende vorm of opmerkelijke kleurschakering, wat een diamant nu net zo bijzonder maakt.

Er zit zoveel schoonheid in iets dat over de eeuwen heen door de natuur gevormd is. Een natuurlijke diamant is uniek en stijgt alleen maar in waarde. Alleen natuurlijke diamanten komen met een certificaat en de garantie dat je een waardevol juweel in handen hebt. 

Weten dat jouw diamant uniek is en dat die met veel zorg en liefde voor jou is uitgezocht, maakt een juweel toch extra speciaal? En net dat wil ik voor mijn klanten. Ik wil hen het gevoel geven dat ze bijzonder zijn, want dat zijn ze stuk voor stuk.

Maak nu een afspraak en laat jouw verhaal vereeuwigen in goud.