preloader

Welkom op onze vernieuwde website!

Maatwerk

Jouw verhaal

Heb je een droom of een creatief idee?

Naast een eigen collectie handgemaakte juwelen kijkt Marjolein Van Dorpe er naar uit jouw verhaal tot leven te brengen in een gouden juweel met edelsteen of diamant.

Klik door op de foto’s en laat je alvast inspireren.

Sofie – ring
Sofie – ring

Sofie draagt haar oogappel heel dichtbij in deze minimalistische ring met zijn naam in haar eigen handschrift.

Annemie – juwelenset
Annemie – juwelenset

Annemie draagt haar 3 kinderen dicht bij haar in een juwelenset van een halsketting en een paar asymmetische oorhangers.

De lavasteen, klaver en moedermelkparel versterken de karaktereigenschappen van elke oogappel.

Rebecca – ring
Rebecca – ring

De groene malachiet die Rebecca gekregen had van haar mama was gebarsten. Geïnspireerd door de kintsugi, of goudlijm uit de Japanse sierkunst, werd deze barst omarmd in een open ring.

“’Van elke ruwe steen maakt ze een mooi juweel’”

Stefanie – ring met as
Stefanie – ring met as

Stefanie koestert de liefde en het warme nest die ze bij haar grootouders kende. In de hartjes onder de diamanten van haar unieke vintage ring draagt ze hen altijd bij haar.

Justine – ring
Justine – ring

Een oude ring van haar oma stond model voor de nieuwe gouden ring die Justine kreeg voor haar 21ste verjaardag. Het originele patroon werd aangepast en de openingen in de band vormen nu haar naam

Cindy –ring
Cindy –ring

Cindy verloor haar moeder op jonge leeftijd. Nu pas vond ze de tijd rijp om het gouden horloge van haar moeder te laten verwerken tot iets nieuws. Met dit unieke set keert Cindy terug naar de mooie vakanties aan de Côte d’Azur, waar het gecompliceerde leven net iets gemakkelijker leek te zijn. De golvende lijnen en azuurblauwe topaas-steentjes herinneren aan de mooie tijden van zon, zee en strand.

Tom – cadeau vriendin
Tom – cadeau vriendin

Met deze ringen die samen of apart kunnen gedragen worden geeft Tom zijn vriendin een mooi geschenk. De roze parel benadrukt haar zachte en vrouwelijke kant terwijl de bordeaux-kleurige toermalijn haar warmte laat stralen.

Evelien en Erwin
Evelien en Erwin

Erwin wou zijn vriendin een juweel schenken dat hoop en kracht uitstraalt. Het werd een bohemien ring uit roze goud waarbij minuscule hartjes rond de steentjes staan voor hoop, liefde en geloof. Daarnaast heeft ook elke steen een eigen betekenis, wat de ring een onschatbare waarde geeft.

Sabine – ring
Sabine – ring

De kunstzinnige Sabine schilderde haar verdriet om het verlies van haar mama van zich af. Het schilderij was de inspiratie voor haar subtiele vintage ring. De emoties en de kleur van het werk komen terug in de rhodocrosiet steen.

“Marjolein heeft een creatief talent om de vertaalslag te maken van een levensthema naar een mooi uniek juweel en dit door zorgzaam en aandachtig te luisteren naar mijn verhaal.

Bij het plotse overlijden van mijn mama wou ik een mooi aandenken hebben in de vorm van een ring, geen standaardmodel, maar iets uniek.
Marjolein is erin geslaagd om dit verlies van mijn beide ouders om te buigen in een creatief juweel dat ik kan koesteren met veel liefde.

Ze doet dit met veel zorg, aandacht en liefde, haar vakmanschap is enorm groot! Ik ben alvast grote fan van haar ambachtelijk werk.”

Ann – ring
Ann – ring

Met een warme bruine steen, topaas met drie kleurovergangen, koos Ann een verfijnde ring die gezien mag worden.

 

Katrien – diamant
Katrien – diamant

Katrien wou een hedendaagse versie voor haar 18e verjaardagscadeau: een diamant die van haar opa was geweest… Ze vertelde over haar gezin en over vroeger waarop wij een juwelenset met een betekenis maakten. Niet iets wat iedereen uit het juweel kan afleiden, maar iets wat ze er zelf helemaal kan in herkennen. Een betekenis, herinnering enkel en alleen van haar.

“Ik ben zo blij dat Marjolein een streekgenote is, hoewel, voor haar juwelen zou ik wel een eindje willen rijden!”

Liesbeth – oorringen
Liesbeth – oorringen

Met goud van haar grootmoeder liet Liesbeth deze minimalistische oorbellen maken.

Sara en Jeroen – oorringen
Sara en Jeroen – oorringen

Sara en Jeroen leerden elkaar kennen toen ze samen de Welshe geschiedenis bestudeerden. Ze wilden de oude Welshe granuleertechniek toepassen op hun eigen trouwringen. De bolletjes die door deze techniek gevormd worden, komen terug op de ring van Sara. Bijpassend maakten we deze Set oorringen.

Lisa – trouwringen grootouders
Lisa – trouwringen grootouders

Met de trouwringen van Lisa haar grootouders maakten we een speels ontwerp. De ringen werden behouden en een vierkant topaasje bengelt hier perfect tussen.

Sofie en Marc – vader en dochter wilden mama verrassen
Sofie en Marc – vader en dochter wilden mama verrassen

De mama van Sofie is een bloem van een vrouw. Samen met papa Marc wilde ze haar verrassen met een mooie ketting. De grillige vormen van de tak weerspiegelen haar speelse en vrolijke karakter. Haar 3 kinderen draagt ze dicht bij haar hart in de bloemen van dit juweel. De groene saffier in druppelvorm maakt deze ketting helemaal af.

Tom – cadeau aan zijn zus
Tom – cadeau aan zijn zus

Een mooi cadeau van Tom aan zijn zus. Een mix tussen bohemien en klassiek. De saffier uit een oud familiejuweel schittert nu in de hanger bij de kettingen die hij haar gaf.

Willem – hanger
Willem – hanger

Een speelse halsketting voor Marthe haar 18e verjaardag. Dit tijdloos juweel kreeg ze cadeau van haar vriendje. Is mijn broer niet de aller grootste schat die er is?

Jasmin – armband
Jasmin – armband

Bij de geboorte van haar eerste kindje kreeg Jasmin een elegante armband cadeau van haar mama. De speelse vorm van de tak en blaadjes van de mirte herinneren aan hun reizen naar Sardinië en de lokale mirto-likeur. De parel verwijst naar de oceaan en de mirte-bes. Op het plaatje staan de naam en geboortedatum van Jasmins zoontje Louis in haar eigen handschrift. Het zijn die kleine details die dit juweel compleet maken. Een prachtig geschenk dat generaties verbindt.

Benieuwd naar meer? Volg Ramoon op Instagram

Kom langs om uw droomproject te bespreken.

Kom langs in het atelier in Eine (of nu ook tijdelijk in de pop-up) en vertel jouw verhaal. We luisteren naar uw verwachtingen en geven advies bij uw materiaalkeuze. Op basis van het ontwerp wordt een offerte opgemaakt en na uw akkoord start de productie.