preloader

Maatwerk

Jouw verhaal

Heb je een droom of een creatief idee?

Het samen ontwerpen van een eenvoudig juweel zonder parels of edelstenen kan al vanaf 500,- in zilver en vanaf 1000,- in 18 karaat goud.

Wens je één mooie edelsteen of parel kan dat al vanaf 1500,- .

 

Indien we bij het herwerken van een juweel, oud goud of diamanten kunnen recupereren, dan worden die uiteraard in mindering gebracht.

 

Interesse?

Klik door op de foto’s en laat je alvast inspireren of

Maak een afspraak

Leentje – Armband
Leentje – Armband

Een minimalistische armband met gecertifieerde GIA diamanten van vvs kwaliteit

Medaillon met oud goud en een diamantje
Medaillon met oud goud en een diamantje

Denise kreeg van haar man een paar diamanten oorbellen.

Toen ze er een verloor liet zij met al haar oude gouden juwelen een nieuw juweel.

Deze vintage halsketting waarbij het diamantje uit haar oorbellen centraal staat.

Jouw project op maat
Jouw project op maat

JOUW VERHAAL

Heb je een droom of een creatief idee?

Naast een eigen collectie handgemaakte juwelen kijkt Marjolein Van Dorpe er naar uit jouw verhaal tot leven te brengen in een gouden juweel met edelsteen of diamant.

Sofie – ring
Sofie – ring

Sofie draagt haar oogappel heel dichtbij in deze minimalistische ring met zijn naam in haar eigen handschrift.

Cindy –ring
Cindy –ring

Cindy verloor haar moeder op jonge leeftijd. Nu pas vond ze de tijd rijp om het gouden horloge van haar moeder te laten verwerken tot iets nieuws. Met dit unieke set keert Cindy terug naar de mooie vakanties aan de Côte d’Azur, waar het gecompliceerde leven net iets gemakkelijker leek te zijn. De golvende lijnen en azuurblauwe topaas-steentjes herinneren aan de mooie tijden van zon, zee en strand.

Tom – cadeau vriendin
Tom – cadeau vriendin

Met deze ringen die samen of apart kunnen gedragen worden geeft Tom zijn vriendin een mooi geschenk. De roze parel benadrukt haar zachte en vrouwelijke kant terwijl de bordeaux-kleurige toermalijn haar warmte laat stralen.

Sabine – ring
Sabine – ring

De kunstzinnige Sabine schilderde haar verdriet om het verlies van haar mama van zich af. Het schilderij was de inspiratie voor haar subtiele vintage ring. De emoties en de kleur van het werk komen terug in de rhodocrosiet steen.

“Marjolein heeft een creatief talent om de vertaalslag te maken van een levensthema naar een mooi uniek juweel en dit door zorgzaam en aandachtig te luisteren naar mijn verhaal.

Bij het plotse overlijden van mijn mama wou ik een mooi aandenken hebben in de vorm van een ring, geen standaardmodel, maar iets uniek.
Marjolein is erin geslaagd om dit verlies van mijn beide ouders om te buigen in een creatief juweel dat ik kan koesteren met veel liefde.

Ze doet dit met veel zorg, aandacht en liefde, haar vakmanschap is enorm groot! Ik ben alvast grote fan van haar ambachtelijk werk.”

Jasmin – armband
Jasmin – armband

Bij de geboorte van haar eerste kindje kreeg Jasmin een elegante armband cadeau van haar mama. De speelse vorm van de tak en blaadjes van de mirte herinneren aan hun reizen naar Sardinië en de lokale mirto-likeur. De parel verwijst naar de oceaan en de mirte-bes. Op het plaatje staan de naam en geboortedatum van Jasmins zoontje Louis in haar eigen handschrift. Het zijn die kleine details die dit juweel compleet maken. Een prachtig geschenk dat generaties verbindt.

Benieuwd naar meer? Volg Ramoon op Instagram

Kom langs om uw droomproject te bespreken.

Kom langs in het atelier in Eine (of nu ook tijdelijk in de pop-up) en vertel jouw verhaal. We luisteren naar uw verwachtingen en geven advies bij uw materiaalkeuze. Op basis van het ontwerp wordt een offerte opgemaakt en na uw akkoord start de productie.