preloader

Hoe kies je het perfecte juweel voor jouw partner?

Een juweel kopen voor je geliefde lijkt soms een aartsmoeilijke opgave, terwijl het dat helemaal niet hoeft te zijn.
Wij staan je bij Ramoon met veel plezier bij met deskundig advies en helpen je vlot een keuze te maken. Deze 3 tips zetten je alvast op weg:

๐—ฃ๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ฒ, ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ป๐—ถ๐˜€ ๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐—บ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜

Tip 1: Laat haar persoonlijkheid spreken

Wat voor iemand is je partner? Is ze een flamboyante dame of houdt ze zich liever wat op de achtergrond? Heeft ze een speels en soms chaotisch kantje of houdt ze van structuur? Op basis van die karaktertrekken kan je gaan bepalen wat voor juwelen het beste bij haar passen. Een flamboyant iemand zal eerder voor een opvallende ring met een grote steen kiezen, terwijl een meer verlegen persoon graag een fijn armbandje draagt.

Wist je dat de kleur van de edelsteen ook een invloed heeft op de uitstraling van het juweel? Een roze morganiet is bijvoorbeeldย zeer zacht, vrouwelijk en lieflijk, terwijl een blauwe saffier meerย power en daadkrachtย uitstraalt.

Ga een stap verder met je research en duik in haar kleerkast en juwelendoos.

Elke persoon en elk verhaal is uniek. En dat is onze grootste inspiratie. Designer-goudsmid Marjolein Van Dorpe laat zich in haar ontwerpen leiden door jouw verhaal. Net als die mooie herinneringen, zijn ook onze juwelen gemaakt om een leven lang te koesteren.

Tip 2: Analyseer haar stijl

De plaats om te ontdekken wat er bij je partner past, is haar eigen kleerkast. Je kan er meer te weten komen over de kleuren en de stijl die ze graag ziet. Een kleerkast die straalt als een regenboog verraadt eenย kleurrijke persoonlijkheidย die zich niet verstopt. Een kast waar jeans en donkere truien de bovenhand halen, hoort eerder bij iemand die het graagย sober en praktischย houdt.

Snuister vooral ook eens in haar juwelendoos: daarin zie je meteen al welk type juwelen haar aanspreken. Kiest ze vooral voor geel goud of wit goud? Let erop welke stukken ze vaak draagt en welke je al een tijdje niet meer gezien hebt. Met welke juwelen zie jij haar graag? Welk type goud past het beste bij haar huidtint? Heeft ze vooral klassieke, tijdloze juwelen of zit er al eens een statement piece tussen?

Is je partner actief op sociale media? Kijk dan eens waar zij haar inspiratie haalt op Pinterest of Instagram.

Naarmate je de stijl van je partner beter leert kennen, ontdek je welk type juweel haar het meeste zal laten stralen.

Marjolein leerde de ambacht bij de beste goudsmeden in Italiรซ en behaalde een Diamond Grader Certificate in Antwerpen. Met oog voor detail kan ze jouw verlovingsring, trouwring of signatuur ring tot in de puntjes afwerken. Dankzij een doorgedreven kennis van de materialen en de ambacht van goudsmeden stijgen jouw Ramoon-juwelen jaar na jaar in waarde.

Tip 3: Laat je begeleiden

Het kan overweldigend zijn om in een webshopย het perfecte cadeauย te kiezen voor je geliefde. Zelfs als je aan de hand van bovenstaande tips al min of meer weet welke richting je uit wil. Daarom kan je bij Ramoon elke woensdagnamiddag vrijblijvend langskomen om je te laten bijstaan in je keuze. Of maak een afspraak en we bespreken samen het ontwerp dat bij jouw partner past.

WE NEMEN TIJD VOOR JOUW VERHAAL

De weg naar jouw uniek juweel start hier