preloader

HIB-Label voor goudsmid Marjolein Van Dorpe

Goudsmid Marjolein Van Dorpe (23) krijgt al HIB-label vier maanden na opstarten zaak in dorpscafé

Nog maar vier maanden nadat Marjolein Van Dorpe uit Nederename voltijds aan de slag is gegaan als goudsmid, krijgt ze van middenstandsorganisatie Unizo het ambachtelijkheidslabel Handmade in Belgium (HIB). “Die erkenning doet me veel deugd, want alles wat ik verkoop, heb ik met mijn eigen handen gemaakt op basis van de interesses van de klant”, zegt de creatieve twintiger.

Marjolein zat nog op de schoolbanken, toen ze in oktober 2016 het verlaten dorpscafé naast de kerk van Welden inpalmde om haar droom waar te maken. Een goudsmederij in een klein dorpje: het leek een gewaagde onderneming. Maar Marjolein was ervan overtuigd, dat je niet in een drukke stad moet zitten om juwelen te verkopen en zeker niet op de manier die zij voor ogen had.

Lees meer